teambedbathtub
Mavi Cennet Fırnaz Koyu
Mavi Cennet Fırnaz Koyu

FIRNAZ KOYU

Antalya ili Kaş ilçesine bağlı Yeşilköy beldesi yakınlarında yer alan ve doğallığının bozulmasına izin verilmeyen Kalkan merkeze 4 km mesafede yer olan koydur. Fırnaz Koyu, halk arasında MUAR KÜRÜ olarak da adlandırılmakla beraber doğal güzellikleri ayaklarınıza seren bir güzelliktedir.

Koya ulaşmak için Kalkan'ı 4 km geçtikten sonra Yeşilköy merkezine varmadan önceki yol ayrımı kullanılır. Yukarıda bahsettiğimiz gibi doğallığının bozulmasına müsaade edilmeyen koyumuzun fazla ilgi alması sebebiyle ulaşım yolu bu yıl itibariyle parke ve asfalt çalışmasıyla taçlandırılmıştır.

Koya karayolu ile gitmek istemeyen misafirlerimize müjde… Kalkandan yaz aylarında çok rahat bi şekilde bu koya deniz üzerinden turlar düzenlenmektedir.

Yerli ve yabancı yatların mutlak ziyaret noktalarından biri olan koyda insanı gençleştirdiğine inanılan çamur ile çamur banyosu yapılabilir. Turkuaz renkli sularının berraklığı yıl boyunca hiç değişmez. Çevresi sarp yamaçlarla çevrili olan koy, aynı zamanda Likya Yolu üzerinde yer almaktadır.

Bölgede eski çağlara ait yaşantının izlerini taşıyan eserlerden en önemlisi Delik Kemer olarak bilinen su kemeridir. Bu kemer, Likya döneminin en önemli kenti olan Patara'nın su sorununu çözmek amacıyla yapılmıştır. Olumsuz arazi koşullarına rağmen suyun tepeleri aşmasını sağlayacak şekilde dönemine göre oldukça yaratıcı bir mühendislik tekniği kullanılarak yapılmış kemer, her yıl çok sayıda turist çekmektedir.

Paylaş:
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :