teambedbathtub
Kekova
Kekova

 

Kekova

 

Kekova; Antalya’ya 170 KM, Demre’ye 150 KM, Kaşa 35 KM mesafededir.

 

Antalya’nın Demre ilçesine bağlı kıyısı ile Üçağız, ulaşımın teknelerle sağlandığı Kaleköy ve karşısı Kekova adasından oluşan bu üçlü, tabiri caizse doğa harikasıdır. Yolu Antalya sınırları içine düşen herkesin mutlaka görmesi gereken bu cenneti sizlere kısaca tanıtmaya çalışacağız.

 

Kekova, 1990 yılında SİT alanı olarak koruma altına alınmış olup, UNESCO tarafından Dünya Miras Listesine aday olmuştur. Haydi gelin biraz daha tarihe inerek sizlere buraya nasıl ulaşırsınız anlatalım.

 

 Kaşa uzaklığı 33 km, Demreye uzaklığı 20 km olan Kekova’nın Likya dilindeki adı Dolichiste’dir. 7,4 km uzunlukta 500 metre genişlikte olan Kekova adasının bir bölümü 8. Yüzyıldaki depremler ve doğal afetlerle sular altında kaldığı tahmin edilmektedir. Bundan dolayı Kekovaya BATIK ŞEHİR de denmektedir. Adanın bir ucunda Tersane koyu bulunmaktadır. Kekovaya ulaşan turistler tekneden iner inmez Tersane Koyunda bulunan antik yapılarla karşılaşmaktadır. Kekova antik uygarlıklara uzun yıllar ev sahipliği yaptığından dolayı bölgede çok fazla antik yapıya rastlamak mümkündür. Sulara inen merdivenler, eski evlere ait temel kalıntıları ve Likyalılara ait lahitler yer almaktadır. Buraya gelen misafirlerimiz suyla buluşmadan önce bu antik yapılara gezmeye kesinlikle hayır diyemeyecekler.

 

Batık şehre giden tekneler tur esnasında kalıntıların yoğun olduğu yerlerde yavaş geçmeye özen gösterirler. Teknelerin alt kısımlarında denizin içindeki kalıntıları görebilmeniz için özel bir cam bulunmaktadır. Ancak bölgenin antik kimliği nedeniyle turlar 10 dakika ile sınırlandırılmıştır. Antik kalıntıların yoğun olduğu bölgede denize girmek yasaktır.

 

Sıcak iskelesinde bulunan APERLAI, Kaleköy’de bulunan SIMENA, Üçağıdaki THEIMUSSA ve Gökkaya’da bulunan ISTLADA bu oluşumun diğer güzellikleridir. Bu oluşumlar Helenistik ve antik Roma’ya ait birçok iz taşımaktadır.

 

İtalyan işgali sırasında Türkiye ve İtalya arasında Kekova adası için bir paylaşım sıkıntısı olmuş olup ada 1932 yılında Türkiye il sınırlarına dahil edilmiştir.

 

Kaleköy’deki MYRA antik kenti ve Simena Kalesi içinde bulunan ‘’dünyanın en küçük amfi tiyatrosu’’ yerli yabancı turistler tarafından ilgi görmektedir. Kaleye çıkmak için 500 adet merdiven tırmanmak gerekse çıkınca göreceğiniz Kekova manzarası bu zahmete değecektir.

 

Kekova birçok koya ev sahipliği yaptığı için birçok otel ve konaklama alanı bulunmaktadır.

 

Kekovaya yakın villa seçeneklerimizi buradaninceleyebilirsiniz.

Paylaş:
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :