teambedbathtub
Ölüdeniz
Ölüdeniz

Ölüdeniz

 

Fethiye Ölüdeniz ( Blue Lagoon ) Fethiye ilçemize bağlı olup;

 Muğla il sınırları içerisinde bulunan  BodrumMarmaris, ve Dalyan kadar özelliklede yabancı turistlerin tercih ettiği güzel ülkemizin en önemli Turizm beldelerinden bir tanesidir.

Muhteşem atmosferi ile her yıl yüzbinlerce insanı misafir eden Ölüdeniz; Türkiye'nin tanıtım filmlerinde de en başta gösterilmektedir. Ülkemizin Mavi Bayraklı Plajlarından olan Fethiye Ölüdeniz (Blue Lagoon ) 2006 yılında büyük bir oy çoğunluk alarak Dünyanın En güzel Plajı seçilmiştir. 

Ölüdeniz ‘de Belcekız plajı dışında, Kıdrak plajı ‘da bulunmaktadır. Ölüdeniz; en şiddetli rüzgarlarda bile durağan masmavi suları ile dikkat çekmektedir.

 

Anadolu’nun güneybatısında yer alan Ölüdeniz; Likya Medeniyetinde ''Işık ve Güneş diyarı'', Orta çağ Medeniyetlerinde ise ''Uzak Diyar'' olarak isimlendirilmiştir.

 Yemyeşil ağaçlarla kaplı doğası, Turkuaz rengi, en şiddetli rüzgarlardan bile etkilenmeyen muhteşem durağan suyunda tek bir yosun göremeyeceğiniz Ölüdeniz Tatil amaçlı her yüzbinlerce ziyaretçisine ev sahipliği yapmaktadır.

 Ölüdeniz beldemizde Blue Lagoon plajı dışında Belcekız Plajı, Kumburnu plajı ve daha çok muhafazakâr ailelerin tercih ettiği Kıdrak Plajı’nda serinleme şansı bulabilirsiniz.

Ölüdeniz'de Gezilecek Yerler 

Dünyaca ünlü plajları ve dünyanın en iyi yamaç paraşüt pistine sahip olan Ölüdeniz'in doğal güzelliklerini, birbirinden ünlü koylarını ve gezilecek yerlerini sizler için derledik, Eksik kaldığımız yerleri ya da Ölüdeniz hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar kısmından sizlerde yazabilirsiniz.

Blue Lagoon

Ölüdeniz'ın adını da almış olduğu Dünya'nın uzak ara en iyi plajlarından bir tanesidir Blue Lagoon. Ücretli olarak girilen Blue Lagoon plajı yılın her dönemi dalgasız ve durağan suyu ile adı gibi ölü bir denizi andırmaktadır. Muhteşem plajı ve sığ suyu ile şüphesiz Ölüdeniz'in en önemli bölgesidir. Ölüdeniz tatilinizde Ölüdeniz'in gezilecek yerleri listenizde birinci sırada Blue Lagoon Plajı'nın bulunması gerekir.

Belcekız Plajı

Ölüdeniz tatilinde en çok tercih edilen lokasyon Belcekız Plajı'dır. Ölüdeniz Otellerinin ve restoranlarının hemen bitiminde yer alması ve halka açık olmasından dolayı Ölüdeniz'in en önemli yeri olma özelliği taşımaktadır. Blue Lagoon Plajı sağ kısmında Kıdrak Plajı ise sol kısmında bulunmaktadır. 

Kıdrak Koyu

Ölüdeniz plajının hemen sol tarafında yaklaşık 900 metre mesafede bulunmaktadır. Ölüdeniz’in en popüler kamp alanları içerisinde de bulunan Kıdrak Koyu sakinliği bakımından daha çok muhafazakâr aileler tarafından tercih edilmektedir. Ölüdeniz tatilinde biraz daha sakinlik arayan misafirlerimiz için tavsiyemizdir Kıdrak Koyu ve Plajı.

Kelebekler Vadisi

Fethiye'nin Faralya Köyü'nde bulunan Kelebekler Vadisi;Ölüdeniz'in en çok bilinen ve en merak edilen lokasyonlarından bir tanesidir. Ulaşımın teknelerle sağlanan Kelebekler Vadisi her yıl yüz binlerce insan tarafından ziyaret edilmektedir. Bungalov tarzı evlerde çadırlarda konaklama sağlanılan bölge özellikle Dünya genelindeki gezginler tarafından rağbet görmektedir. Muhteşem doğanın deniz ile buluştuğu Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz Tatilinizde gezi güzergahınızda kesinlikle bulunması gereken yerlerden bir tanesi.

Kabak Koyu

Fethiye Ölüdeniz'e 15 km mesafede bulunan ve tarihte Işıklar Ülkesi olarak anılan Faralya Köyü sınırları içerisinde yer alan Kabak Koyu, muhteşem doğasının yanında kusursuz denizi ile de misafirlerini kucaklamaktadır. Dış dünya ile bağlantınızın kesileceği Kabak Koyu, her şeyden her düşünceden uzak kalabileceğiniz ve tatilinizi huzur ve sakinlikle geçirebileceğiniz tamamen saklı bir cennettir. Ölüdeniz'de gezilecek yerler listenize Kabak Koyu'nu kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Likya Yolu

Panoramik olarak Ölüdeniz Manzarasını seyredebileceğiniz ve tertemiz Ölüdeniz doğası ile baş başa kalabileceğiniz tarihi Likya Yolu, Ölüdeniz Tatilinize extra bir deneyim katacaktır. Trekking tutkunlarının sıklıkla gezintiye çıktığı Likya Yolu, deniz ve kumsaldan sıkılan misafirlerimiz için tavsiye edebileceğimiz lokasyonlardan bir tanesi.

Ölüdeniz'de Yapılabilecek Aktiviteler

Yamaç Paraşütü: Şüphesiz ki ; Ölüdeniz denince akla ilk gelen Yamaç Paraşü'tür. Dünyanın en güzel Yamaç Paraşütü pisti olan Ölüdeniz'de bulunan ve yaklaşık olarak 1900 metre yüksekliğe sahip olan Babadağ’dan atlayıp Dalaman sahillerini, Eşen Ovasını ve muhteşem Ölüdeniz manzarasını seyredebilirsiniz. Ölüdeniz'e gelip Yamaç paraşütü yapmadan dönmemenizi tavsiye ederiz. 

Tekne Turları: Günlük tekne turlarına katılıp dünyaca ünlü olan Gemile Adası, Kelebekler Vadisi, Aya Nikola Adalarını ve Deve Plajını ziyaret edip muhteşem serin sularında yüzebilirsiniz. Ölüdeniz’ de gezilecek yerler listeniz için önerimizdir.

Su Sporları: Ölüdeniz civarında bulunan bir çok su sporlarını ( Jet ski, rüzgar sörfü, su kayağı, flyboard,banana,ringo) deneme şansı bulabilirsiniz. Ölüdeniz tatilinizde eğlenceli zamanlar geçireceksiniz.

Safari Turu: Jeep Safari ile turlarına katılıp Ölüdeniz Fethiye'nin tarihi ve Ölüdeniz'in turistik yerlerini gezip görme şansı bulabilirsiniz. Günlük tur firmalarının Ölüdeniz ‘de konakladığınız Otele kadar servisleri mevcuttur.

Doğa Yürüyüşü: Eğer bir doğa tutkunuysanız Fethiye Ölüdeniz coğrafi yapısı ve tarihi dokusuyla Trekking yapabileceğiniz en güzel yerleşim merkezlerinden bir tanesidir. Muğla'nın en önemli turizm bölgelerinden olan Fethiye'nin tanıtım videosunu buradan izleyebilirsiniz.

At ve Atv Safari: At Safari turlarına katılıp yada Atv araçlarıyla KayaköyGemile Adası gibi mistik havası olan yerleşim yerlerini eğlenceli bir şekilde gezme şansı bulabilirsiniz. Ölüdeniz coğrafyasındaki tabiat harikası yerleri görme şansı bulabileceksiniz.

Ölüdeniz Gece Hayatı: Türkiye'de tatil için AlanyaKuşadasıDidimKalkan gibi en çok tercih edilen yerlerden bir tanesi de Ölüdeniz'dir.Muhteşem plajları, tarihi dokusu ve onlarca gezilip görülecek yerlerinin yanı sıra Ölüdeniz geceleri de en az Marmaris gece hayatıBodrum gece hayatıDidim gece hayatı ve Alanya gece hayatı kadar renkli geçmektedir. Özellikle gün batımında sıra sıra kaliteli bar ve restoranların bulunduğu Ölüdeniz sahil şeridi ve Sokağı’nda dünyaca ünlü lezzetleri ve kokteylleri tatma şansı bulabilirsiniz. Eğlence konusunda da oldukça başarılı olan Ölüdeniz gece hayatı sabahın ilk ışıklarına kadar sizleri büyüleyecektir. Ayrıca çok Fethiye Gece Hayatı'nın kalbi olan Hisarönü sadece 3 km uzağınızda olacaktır. Hisarönü Barlar Sokağı; Ölüdeniz'in gece hayatına iyi bir alternatif olacaktır.

Ölüdeniz'in Efsanesi

Belcekız adı da Ölüdeniz Tarihinde bir efsaneye dayanıyor. Eski çağlarda buralardan geçen gemiler açıkta demirler ve içme suyu almak üzere kıyıya sandalla çıkarlarmış. Bir gün yaşlı bir kaptanın genç, yakışıklı oğlu su almak için koya çıktığında güzel mi güzel Belcekız’ı görür. Görür görmez de vurulur. Kızın yüreğine de ateş düşer ama delikanlı suyu alıp dönmek zorundadır. Gemi uzaklaşıp gider. Belcekız hep kıyıyı, sevgilisini kollar. Delikanlı da geminin buralardan her geçişinde su almaya gelir. Böylece görüşürler. Bir gün gemi buralardan geçerken fırtına patlar. Genç, babasına burada korunaklı, havuz gibi bir koy olduğunu söyler. İhtiyar ise oğlunun gönül macerasını bildiği için oğlunun sevgilisini görmek uğruna gemiyi parçalamak istediğini sanır. Dalgalarla birlikte kavga da büyür baba oğul arasında. Gemi tam kayalıklara çarpacakken kaptan bir kürek darbesiyle oğlunu denize atar ve dümene yapışır ki durumu görür. Deniz dönerek çarşaf gibi bir koya girmektedir. Oğlan orada ölür. Kayaların üzerinde sevdiğini bekleyen Belcekız da kendini kayalardan atıp ölür. İşte o gün bu gündür kızın öldüğü yere Belcekız, oğlanın öldüğü yere Ölüdeniz denir. Günün ilerleyişine göre rengi değişip duran deniz belki de bir oğlana bir kıza yanmaktadır.

Ölüdeniz'e Ulaşım 

Karayolu Ulaşım: Ölüdeniz'e Karayolu ulaşımı, Fethiye Otogarı üzerinden yapılmaktadır. Fethiye'ye AntalyaMuğla ve Burdur bağlantılı üç karayolu ile bütün illerimizden ulaşabilirsiniz.Ayrıca İstanbulAnkaraİzmirBursa, Antalya gibi büyük şehirlerden  Fethiye ilçemize otobüs seferleri yapılmaktadır. Fethiye'den Ölüdeniz'e her 10 dk da bir Minibüs seferi yapılmaktadır.

Havayolu Ulaşım: Dünyanın en büyük Havaalimanlarında olan Dalaman Havalimanı, Ölüdeniz'e sadece 65  km mesafededir. 

Denizyolu Ulaşım: Fethiye Limanı alternatif deniz ulaşımı için güzel bir seçenek olacaktır Ölüdeniz'e. Fethiye ve Göcek, doğal güzelliklerinden dolayı dünyanın her yerinden yatçılarında uğrak bir yeri olma özelliği taşımaktadır. 

Ölüdenizde Konaklama :

 Artan villa turizminde bölge de nasibini almış olacak ki sizlere bu bölgedeki villaların linkini şöyle bırakalım 😊

Paylaş:
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :