teambedbathtub
Taşların Sırrı; Saklıkent
Taşların Sırrı; Saklıkent

Taşların Sırrı; SAKLIKENT

 

Sizlere biraz acaba biz nereye geldik sorusunu sorduracak olan Saklıkent kanyonumuz, yılların birikimi ve şatafatını gözler önüne sermektedir. Hadi gelin biraz bu gizemli, devasa ve içine girmeden merak uyandıran kanyona beraber bakalım…

Antalya ve Muğla il sınırları içinde yer alan Saklıkent Milli Parkının en bilinen yeri Saklıkent Kanyonu dur. Eşen Çayının bir kolunun kaynağını barındırmaktadır. Kanyonun Antalya'ya yaklaşık 200 km, Fethiye'ye 47 km, Kaş'a ise 64 km uzaklıktadır. Saklıkent Kanyonu tarihi birçok mekâna yakın olmasına rağmen 26 yıl önce bir çoban sayesinde keşfedilmiştir. Mayıs ayında dağlardaki eriyen karın buz gibi suyu kayaların arasında saklanan cennete doğru akar.

 

Milli park gezilmeye değer nitelikte harika bir doğa mucizesidir. İster araba kiralayın ister günlük özel turlara katılın ama bu doğa harikası yeri görmeden buralardan gitmeyin. İlk girdiğinizde kayaların arasında gizlenmiş kanyon sizi karşılar. Kanyonda suyun içerisinde gezineceğinizden kayaların üzerinden geçmek zorunda kalacaksınız bu yüzden ya sandalet tarzında ya da lastik deniz ayakkabılarından alsanız daha rahat bir gezi yapmış olursunuz. Eğer yanınızda getirmek istemezseniz orada kiralayabileceğiniz ya da satın alabileceğiniz yerler vardır. İlk girdiğinizde kayalıklara bağlanmış tahtadan bir yol üzerinden yürüyorsunuz.

Altınızda akan kanyon ile harika bir yürüyüş sizi bekliyor. İlk etapta kanyon suyu size çok sakin gelebilir ama adımlarınız ilerledikçe suyun şiddeti artıyor ve beyaz köpüklü sular sizi bekliyor. Bu suda yüzme hayali bile insanı o aşamada heyecanlandırmaya yetiyor. İlerlediğinizde düz giden bir tarafında da minik bir adaya giden bir yol ayrımı karşılayacak sizi. Kayaların arasında ağaçların içinde ve şiddeti artan hırçın suyun ilerisine doğru ilerledikçe üşümeye başladığınızı hissedeceksiniz. Bu sıcaklarda böyle fırsat her zaman gelmez insanın ayağına o yüzden tadını çıkarmanızı tavsiye ediyoruz. Ada yalnızlığı ve sakinliği seven insanların mekânı. Masaların olduğu ve suyun çıkış kaynağını dahi net görebildiğiniz sadece su sesini duyduğunuz muhteşem bir yere çıkıyor.

Yazın ortası ve 40 derecelik bir sıcaklık olmasına rağmen akan suyun soğukluğu insanın ayaklarını uyuşturuyor. Kan basıncınızın bir anda hareketlenmeye başlayacağını hissedeceksiniz. Şu sıcaklarda içinizi fazlasıyla serinletecek serin suyun keyfini çıkarmaya ne dersiniz? Ada bölgesinden kanyonun olduğu asıl yere ilerlemek için hırçın su akıntısının ortasından geçmek gerekmektedir. İnsanlar akıntıya kapılıp kazalar meydana gelmesin diye kanyona kadar sağlam bir halat bağlamışlar. Ve ona tutunarak karşıya geçebiliyorsunuz. Şu aşamada yanınıza yedek kıyafet aldığınızı umuyoruz çünkü karşıdan karşıya geçerken baya ıslanıyorsunuz. Ve kayalıklar yüzünden takılıp düşmenizde olası bir durum o yüzden yanınıza yedek kıyafet almalısınız.

Kanyona geldiğinizde o hırçın sudan eser kalmıyor. Daha sakin ve rahat yürüyebileceğiniz bir yere geliyorsunuz. Bu kez ise kayaların arasında yapacağınız heyecanlı yürüyüş karşılıyor sizi. Geçmiş zamanda su kayalara öyle şekiller vermiş ki suyun gücünü bu kayalara bakarak daha iyi anlıyorsunuz. İki dağın arasında asılı kalmış kayalar üzerinize düşecekmiş gibi dursa da hala sağlamlar merak etmeyin. Yürüyüş ilerledikçe yollar daralıyor ve geçmesi de zorlaşıyor. Kimisi geri dönüyor kimisi de devam ediyor. Zor engebeli dar yollar bir süre sonra gökyüzünü görmenizi engelliyor. Ama eğer o yoldan ileri gidebilirseniz sizi minik bir şelale karşılıyor. Orada serin suyun altında vakit geçirebilirsiniz. Geri dönerken kayaların arasından biraz düşerek geçiyorsunuz ama görmeye değer bence.

Kanyona giriş Ücreti

  Tam giriş ücreti 8 TL öğrenci fiyatı 4 TL ‘dir. Yazıda da söylediğimiz gibi kayalıklar ayaklarınızı acıtacağından lastik ayakkabı kiralayabilir ya da satın alabilirsiniz. Satın alırsanız ortalama 15 TL ücreti var. Eğer kiralamak isterseniz ücreti 4 TL ‘dir. Orada muhteşem lezzetleri olan lokantalar da var. Böyle bir doğa, serinlik suyun sesi ile acıkmamak mümkün değil. Ortalama 25-30 TL ile rahat bir yemek yiyebilirsiniz.

 

Saklıkent’ te Yapılacaklar

 

Saklıkent’te yürüyüşten başka yapılacak bir sürü aktivite bulunmaktadır. Su yolu rafting için çok uygun bir alan olduğu için bunu denemelisiniz… Rafting hizmetleri profesyonel destek ile 45 dakika ve 3 saat arasında esneklik göstermektedir. Suyun akış hızı itibari ile çocuklar da güvenli olarak rafting yapabilmektedir.

Bir başka yapılabilecek aktivite çamur banyosu 😊 Kimileri için biraz mantıksız gelebilir fakat şifalı çamurdan faydalanmalısınız bizden söylemesi.

Kanyonun eşsiz manzarasına karşı bir ziplinehiç de fena olmaz aslında. Sizlere aslında kalabalıktan uzak gürül gürül sesi ve esintisiyle birçok aktivite sunan kanyonumuza bir de tersten bakmaya ne dersiniz 😊

 

 

 

Paylaş:
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :