teambedbathtub
Tatilde Yanımıza Ne Almalıyız ?
Tatilde Yanımıza Ne Almalıyız ?

Tatil Çantanız İçin Tüyolar

 

Yaz sezonu nihayet geldi ve tatil heyecanı başladı! Tatil planı ve tatile giderken bavul hazırlığı yapmaksa en az gitmek kadar eğlenceli bir iş. Peki, yoğun bir yılın ardından güneşin sıcak damlalarını yüzümüzde hissedeceğimiz, serin suya kendimizi bırakacağımız, uzun dağ yürüyüşlerine çıkacağımız veya bir şehrin sokaklarını keşfe dalacağımız tatillerde mutlaka yanımızda olması gereken eşyalar nelerdir?

Tatile Giderken Alınacaklar Listesi

Tatil için bavul hazırlığı yaparken gideceğimiz tatil yeri, kalacağımız mekân, gün sayısı, hatta hangi şartlarda tatil yerine ulaşacağımız ve hava durumu bile oldukça önemli. Tüm bu koşullara göre yanımıza alacağımız kıyafetler, aksesuarlar, kişisel bakım ürünleri ve diğer ihtiyaçlarımız çeşitlenebilir. Aynı zamanda tatillerde hoş giyinmek, güzel fotoğraflar çekmek, sonrasında dönüp fotoğraflara baktığımızda o zamanı keyifle hatırlamak isteriz. Ancak hazırlıklı olmak adına taşımamız gerekenden çok fazla eşya gereksiz yük olabilir. Peki, bu dengeyi nasıl kurmalıyız? Mesela birkaç günlük bir deniz tatiline kendi arabamızla gidiyorsak kabin boyu bir bavulun içerisine günlük kıyafetler, önemli aksesuarlar, bazı bakım ürünleri, atıştırmalıklar koymak ve güzel bir müzik listesi yeterli olabilir. Bunun yanında yepyeni bir şehri keşfetmek için uzak mesafeli bir seyahate giderken daha farklı kıyafetler ve aksesuarlar almamız gerekebilir. Gitmeden önce tatil yerinin hava tahminlerine bakmak da kötü bir sürpriz yaşamamak ve hazırlıklı olmak için oldukça önemli. 

 

• Kıyafet ve Ayakkabılar

Yaz tatilinin olmazsa olmaz kıyafetleri arasında şort, yazlık pantolon, tişört, elbise, etek, iç çamaşırı, çorap ve tabii ki bikini veya mayo yer alıyor. Kısa süreli bir tatile giderken ne giyilir diye düşünüyorsanız bir kot şort ve yazlık pantolon, birkaç tişört ve bir elbise bile yeterlidir. Ekstra yedek bikini ya da mayo alabilirsiniz. Hem plaja gittiğinizde hem de sonrasında yedek yüzme kıyafetlerine ihtiyacınız olabilir. Daha uzun tatiller için yazlık tulumlar, uzun ve kısa elbiseler ve gömlekler de ekleyebilirsiniz. Eğer soğuk hava ihtimali varsa, bir şal, ince bir ceket ve nispeten kalın bir pantolon da ekleyebilirsiniz. Plaj havlusu yerine ise az yer kapladığı için peştamal düşünebilirsiniz. Ayakkabılarda ise rahatlık ön planda olmalı. Parmak arası terlik, rahat bir sandalet ve bir spor ayakkabı ile şık bir mekân için dolgu veya hafif topuklu, açık ayakkabıları da tercih edebilirsiniz.

• Kişisel Bakım Ürünleri 

Sürekli kullanmanız gereken ilaçlar, ağrı kesici, güneş kremi, seyahat boy diş macunu ve fırçası, deodorant, duş lifi, makyaj malzemeleri ve eğer kullanıyorsanız lens & lens solüsyonunu mutlaka yanınıza almalısınız. Aynı zamanda küçük kutular içerisine şampuan, saç kremi ve duş jeli de götürebilirsiniz. Elbette bu sene yanınızda bolca kolonya, dezenfektan ve maske de almanız gerektiğini biliyorsunuz…

 Diğer İhtiyaçlar

Bunların dışında tatile giderken unutmamanız gerekenler arasında nakit para, kredi kartı, tatil belgeleri, anahtarlar, kimlik, kitap, şarj aleti ve power bank gibi eşyalar yer alır. Bir araba yolculuğu ile gidecekseniz atıştırmalık yiyecekle birlikte boyun yastığı almayı ve iyi bir müzik listesi yapmayı da unutmayın.

 

 

Paylaş:
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :