teambedbathtub
Tüm Gizemi İle Mavi Mağara
Tüm Gizemi İle Mavi Mağara

Tüm Gizemi İle Mavi Mağara

 

Kaş'a 18 kilometre ve Kalkan'a 6 kilometre uzaklıkta olup, Kaputaş Plajı'na gelmeden yaklaşık 600 metre öncedir. 1972 yılında Jeolog Dr. Temuçin Aygen tarafından bulunmuştur. 50 metre uzunluğunda, 40 metre genişliğinde ve 15 metre yüksekliktedir.

 Farklı odacıkları ve kanalları olan oldukça büyük bir mağaradır. İç ve dış galeriler olarak ikiye ayrılan mağara, ismini, dış kısımdaki dehlizlerden içeri giren mavi ışıktan alır. Hava boşluğuna çıkış yapmaya imkan veren iç galerilerin ise tamamı karanlıktır. Mağaranın hem iç hem de dış galerilerinde yumuşak mercan oluşumları ve canlı çeşitliliği dikkat çeker. Döneme bağlı olarak iç galerilerde karides sürüleri görülmektedir. Hem derinlik seviyesi hem de yapısı ile her seviyede dalıcıya mağara dalışı yapma imkanı tanımaktadır.

Mavi Mağara ve Berrak Suyu

Geçmiş yıllarda Foklara ev sahipliği yapan mağara, günümüzde ise  turistlerin teknelerle ziyaret ettiği bir yerdir. Akdeniz’in tadını çıkararak tekne ile mağaraya ulaştığınızda mağaranın ihtişamlı güzelliğine hayran kalacaksınız. Doğal bir güzelliğe sahip Mavi Mağaraya her yıl binlerce turist uğramaktadır.

Tekne ile yanaştıktan sonra deniz üstünden girilebilen mağaranın suyu mutlaka görülmelidir. Bu suyun güzelliği ve berraklığı çok cezbedici bir haldedir. İnanılmaz güzellikteki berrak olan suyu sayesinde dalış için de güzel bir yerdir. Bu sebeple her gün yüzlerce kişinin dalış yaptığı mavi mağara kabak koyu da mutlaka gidilip görülmelidir.

Mavi Mağara, Kaş – Kalkan arasında deniz kıyısında olup Kaş ilçesine 28 km kalkan’a 6 km uzaklıkta bulunan Mavi Mağaraya ulaşım tekne ile sağlanmaktadır. Kaputaş Plajı yakınlarındadır.

Paylaş:
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :