teambedbathtub
Yavru Cennet Yakapark
Yavru Cennet Yakapark

Tatil için Kaş Kalkanı‘ı ve Fethiye’yi tercih ettiğinizde gezmeniz gereken yerleri araştırırken veya sorarken sizlere tavsiye edilen bir yerlerden biri çok büyük bir ihtimal Yakapark olacaktır.

Cennet Vatanım deriz hep hatta İstiklal Marşımızda şair Mehmet Akif şu dizelere yer vermiştir : ''Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda ? '' Bir çok yer için cennetten bir köşe deyimi kullanılır ki gerçekten de ülkenin çoğu yeri cennetin yeryüzündeki yansıması diyebiliriz.Ancak tasvir ve anlatılanlara baktığımızda cennet sanki Yakapark’ın tanımı gibi.Yani demem o ki yakapark bazı duygular için anlatılmaz yaşanır derler işte tam da öyle bir yer diyebilirim.

Doğal güzelliğinin yanı sıra doğaya işletme tarafından eklenmiş güzellikleri ile ortamın büyüsüne kapılabilirsiniz. En meşhuru kaynağındaki buz gibi suyu. Yakapark, ziyaretçilerini bir restoran ve doğal gezinti olarak gezmeniz gereken yerler listesinde yerini alabilir.Bu ortamın doğası ve güzelliği mutlaka görülmesi gereken bir yer olması nedeniyle tavsiye ediyoruz.

Yakapark denilen yer aslında bir restoran. Alkollü ve alkolsüz içecekler ve Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinin sunulduğu noktada ayrıca alabalık yetiştiriciliği de yapılıyor. Balıklar müşterinin isteği ile seçilip istediğiniz türde pişirme yöntemi ile hazırlanıyor. Yemeklerinizi yediğiniz yerlerde ortama ayak uydurmuş ahşap çardaklardan oluşuyor. Ayakkabılarınızı çıkararak oturduğunuz noktada serin ve doğal ortam ile dinlenmeniz mümkün. Bazı çardaklarda çocuklar için salıncaklar mevcut.

Yakapark’ın Meşhur Soğuk Suyu

İçerisinde bulunan şelalenin havuzunda bulunan su gerçekten çok soğuk. Ayaklarınızı da bu suya sokarak test edebilirsiniz. Havuz üzerindeki yazıda havuz içerisinde 5 dakika kalana içecek, 15 dakika kalana ise yiyeceğin ücretsiz olduğunu belirten bir tabela bulunuyor. Öyleki işletme soğuk içeceklerin soğuk kalması için havuz içerisinde bekletiyor.Yani doğal buzdolabı diyebiriz.

Ege kıyılarında ve Akdenizin Batısında çokça rastalanan gözleme halk dilinde diğer adı katmer.Sıcakkanlı ve güler yüzlü kadınlarımızın saçda hazırlamış oldukları nefis gözleme serin suların yanında sıcak gözlemeniz , odun ateşinde demlenmiş çayınız bu ikili bir harika diyebiliriz.Pekii size bir şey itiraf edeyim benim de favorilerim arasındadır bu ikili J Buradaki gözlemeyi yedikten sonra ege denince aklınıza gelecekler listenize bir çizgi de gözlemeden gelecek yol üstünde hep göreceksiniz alabalık ve gözleme duraklarını. Bölgede Alabalık da revaçta ve bi o kadar da meşhur. Kanal sularında yaşayan ve doğal yöntemlerle beslenen Alabalıkların da tadı damağınızdan kolay silinmeyecek bir lezzet. Yakapark başlı başına bir destinasyon ancak buraya gelmişken yakınlarındaki diğer gezilecek yerleri de ziyaret etmeniz mümkün. Bunların başında, Kaunos, Pınara, Letoon, Xantos, Patara plajı ve antik kentler, kaya mezarları, Fethiye tiyatrosu ve müzesi, Kayaköy, Ölüdeniz Milli Parkı, Katrancı Koyu, Kızlar Koyu, Göcek ve Kaş’ı sayabiliriz.

Paylaş:
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :