Patara Plajı
Dünyaca ünlü Patara Plajı, Antalya’nın Kaş ilçesine bağlıdır. Yapısı ve olağanüstü görüntüsüyle 12 km alanda hakimiyet sağlayan plajımız, tüm dünyada ilgi odağı olmuştur. 2020 yılı turizm şehri seçilen bu eşsiz kumsalı gelin birlikte tanıyalım.
Patara PlajıKalkan merkeze 17 km mesafede olup birçok insana kapılarını aralayıp, aynı zamanda birçok deniz canlısına ev sahipliği yapmaktadır. Bölgedeki halkın hassasiyetiyle her yıl binlerce caretta carettalara doğal yaşam alanı sunmaktadır. Plaja girişimiz ahşap bit patika sayesinde sağlanmaktadır. Sıcak ve yakıcı kumsalı siz misafirlerimize, Akdeniz’in serin tuzlu denizini sunmaktadır.
Patara Plajına Giriş
Patara Plajına giriş yapmak isteyen misafirlerimiz için belirtmek isteriz ki, plaja girişler yavrulama yapan küçük misafirlerimiz için belirli zaman dilimlerinde olup plaja girişler ücretlidir. Ücretler her sene değişmekte olup müze kart sahibi misafirlerimiz için ücretsizdir.
Patara Plajı kumlu bir plaj olup denizi ara ara sığ bir denizdir. Çocuklu aileler için ideal bir plaj olan denizimiz uzun olduğu için rahatsız olmak istemeyen misafirlerimiz aralıklı olarak denizin keyfini sürebilirler.
Patara Plajının genişliği bazı bölgelerde oldukça geniş olmasından dolayı birçok Yeşilçam filminde çöl olarak kullanılmıştır. Sen Sağ Ben Selamet filminin de birçok sahnesine ev sahipliği yapan kum tepelerinde aynı zamanda Taşların Sırrı isimli dizi çekimleri yapılmıştır.Rüzgâr sebebi ile zamanla oluşan kum tepeleri gerçek bir çöl havasında olup birçok yeni evlenen çiftlerin eşsiz görüntüler için sıklıkla tercihleri arasına girmiştir.
Patara Antik Kenti
Patara Antik Kenti Kalkana 16 km, Kaşa ise 42,5 km uzaklıktadır. Kaş Fethiye karayolunun 10. km de Ova Beldesi girişindeki göbekten sahile Patara (Gelemiş Köyü) yönüne dönülerek ulaşılır. Karayolu üstündeki göbekte büyük yönlendirici tabelalar yer almaktadır.
Patara, Bati Akdeniz'de bulunan eski çağlarda Likya Uygarlığının başkentliğini yapmış bir sahil kasabasıdır. 2000 yıl önce; Patara, Likya Uygarlığının en büyük ve en önemli limanı özelliğine sahipti. Patara'nın yazıt ve sikkelerde Likya dilindeki adı PATARA olarak geçer. Helenistik ve daha sonraki dönemlerde Patara, Arap kaynaklarında ise Batara olarak anılır. Kentin adından ilk kez Herodotos söz eder. Rivayete göre Patara, kentin kurucusu, Su perisi Likya ile Apollon'un doğduğu yerdir. Şu an ki bilgilere göre şehrin tarihi M.Ö. VI. ve V. yüzyıla kadar uzanmaktadır.
'Noel Baba' olarak adlandırılan Saint-Nicholas Patara'lıdır. Hz. İsa'nın havarilerinden Saint Paul, Roma'ya gitmek için Patara'dan gemiye binmiştir ve Patara, Erken Hıristiyanlık Dönemi'nde Piskoposluk merkezi olmuştur.
Antik kentte Likya tipi Roma Devri mezar anıtları, üçgözlü Zafer Takı , sular altında kalmış üç nefli Liman Kilisesi ve Hurmalık Hamamının kalıntıları , Likya şehirleri arasındaki mesafeyi gösteren yol kılavuzu, M.S. 69-79 yılında inşa edilen Vespasianus Hamamı , Bizans Kalesi ,Korint Tapınağı , Bizans Kilisesi ve Patara Tiyatrosu (M.Ö.2.yy.) yapıları bulunmaktadır.
Neden Patara
Doğusundan Batısına, 7 sinden 70 ine birçok insanın gitmeden çokça bilgi sahibi olduğu Patara Plajına ev sahipliği yapan ve adını yüzyıllar önce alan bu küçük tatil kasabamız sakin ve huzur dolu tatilin kapılarını sizlere aralamaktadır. Merkezinde oldukça geniş çeşitte gözleme yapan sayısız kafeler ve dünyanın dört bir yanından toplanarak sergilenen takı tezgâhları, nezih sakin kesime hitap eden çarşısı ve anlatmakla bitiremeyeceğimiz sayısız güzellikleriyle sizlere huzuru vadeden küçük şehrimiz 2020 turizm şehrinin de vesilesi ile özel havuzlu sayısız villalara geniş mercekte imkan sunmaktadır. Kalabalıktan uzak sizlere biraz daha kliplere konu olan sakinliği sunan kasabamızdaki villalara buradan ulaşabilirsiniz.