teambedbathtub
Neden Kalkan ?
Neden Kalkan ?

Neden Kalkan ?

Doğal veya Mavi Bayraklı Plajları

Kalkan dünyaca ünlü plajlara sahip bir tatil kasabasıdır. Dünyanın en büyük plajları arasındaki Patara Plajı (16 km) bu bölgede bulunmaktadır. 18 km ve yer yer 300 metreye çıkan genişliği ile dünyanın sayılı plajları arasında yer edinen Patara plajı ayrıca caretta caretta kaplumbağalarının da ürediği özel bölgeler arasındadır. Kaputaj plajı “Dünyanın en seksi” plajı gibi garip bir ünvana sahiptir. Kanyon plajı olan Kaputaş plajı en fazla 300 metre genişliğinde 180 basamakla inilen muhteşem turkuaz denizi ve altın sarısı kumları ile meşhurdur. Kalkan’a 7 km mesafededir. Merkezde bulunan Halk plajı gezmekten sıcakladığınız zamanlarda hemen girip çıkabileceğiniz bir özelliğe sahip. Çünkü tamamen çakıl taşlarından oluşmakta kum derdi hiç yok. Mavi bayraklı serin plaja girdikten sonra bir duş alıp giyiniyorsunuz sonra gezmeye kaldığınız yerden devam ediyorsunuz. 

2- Kiralık villalar

Kalkan beldesi, Kalkan koyu çevresinde çanak şeklinde yamaçlara sahip coğrafi bir yapıya sahip olduğundan, evler yamaçlardan yukarıya doğru yükselmekte ve her birinden deniz manzarası kesintisiz görülebilmektedir. Bundan dolayı Kalkan’da villa yapımı hızlanmış, bu villaların turizme açılması ile sizlerin de kiralık villada tatil yapabileceğiniz bir sektör ortaya çıkmış oldu. Villa kiralama işleri biraz prosedürlü bir iş olduğunu belirtmemiz lazım. Önce www.villahanem.cominternet sitesine giriyorsunuz ve size uygun kiralık villalar seçeneklerine göz atıyorsunuz. Bütçenize zevkinize göre özel havuzlu villa seçtikten sonra firmaya başvuru yapıyorsunuz. Firmanın sizleri yönlendirmesi ile 2-3 adımda villa kiralama işlemlerini hallediyorsunuz. Sizi uyarmamız gerekir ki en son evrak aşamasında güvenlik açısından sizden bayağı detaylı bilgiler alınıyor. Bu firma Kalkan’da villa kiralama konusunda bayağı bir portföye sahip başlıca firmalardan biridir.

 

3- Büyüleyici Manzaraları

Kalkan’da villa kiralayarak konaklamaya karar verdiyseniz, muhteşem manzara eşliğinde bir tatil yapmaya hazır olun. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi coğrafi avantajları sebebi ile her villadan muhteşem deniz manzarası seyretmek mümkün. İnsanı rahatlatan, dinlendiren muhteşem ve benzeri olmayan bir manzaradır Kalkan manzarası.Bu büyüleyici manzarada her şeyi unutup tüm sinir ve streslerinizden arınmak istiyorsanız deniz manzaralı villalarımıza hemen buradan ulaşabilirsiniz.

 

4- Coğrafi Konum

Kaş’ın batısında en yakın gezilecek yerler Kekova ve Demre‘dir. Gezilecek bütün önemli yerler (Antik Şehirler, Ölüdeniz, , Kaputaş, Fethiye, Saklıkent, Patara) Kaş’ın batısında Kalkan’a daha yakın olan bölgelerdir. Günübirlik Fethiye hatta Ölüdeniz’e kadar bile gidebilirsiniz Yukarıda bahsedilen bütün yerler size en fazla yarım saatlik uzaklıktadır. Kaş’ta kalırsanız bu bölgelere gitmek için 30 kilometre virajlı yollara katlanmak zorunda kalırken Kalkan’da bu virajlı yollardn gitmek zorunda kalmazsınız. Günübirlik olarak Likyalılara ait olan Antik şehirleri ziyaret edebilir (Sidyma, Tlos, Letoon, Patara, Pınara, Xanthos) Kalkan’a yakın İslamlar Köyü’nün meşhur alabalıklarından yiyebilirsiniz. Kalkan şehir merkezinde günlük tekne turları, yamaç paraşütü, su sporları gibi aktivitelerden faydalanabilir, meşhur teras restoranlarından Akdeniz mutfağının damak zevkini tadabilirsiniz.

5- Balayı Seçenekleri

İngiliz Independent gazetesi 2006 yılında Kalkan manzarasını “Dünyanın en romantik manzarası” seçerek, Kalkan’ın ününe ün katmıştır. Ayrıca ünlü gezgin Heredot M.Ö 300 yıllarında Kalkan’dan geçerken ”Dünyada yıldızlara en yakın yer” diyerek seyahatnamesinde Kalkan’dan bahsetmiştir. Durum böyle olunca balayı için en uygun yerlerden biri de Kalkan’dır dememiz pek de yanlış olmaz.Balayı Villaları denince akıllara ilk gelen yeriz diyebiliriz.
 

6- Muhafazakâr Aileler İçin Uygunluk

Kalkan’da ki villa turizmi son yıllarda çevresindeki köylere de yayılmış durumda. Neredeyse ayrı bir turizm bölgesi olmaya aday İslamlar Köyü ve Üzümlü köyü de bu bölgede bulunmaktadır. İslamlar Köyü, daha önceleri doğası, alabalığı ve restoranları ile ünlüyken son zamanlarda muhafazakar villa seçenekleri ile ün salmış durumda. Bu köyde neredeyse tüm villalar doğal olarak çevreden korunaklı halde ya da villa sahipleri tarafından korunaklı hale getirilmiştir. Muhafazakar aileler için tam bir alternatif tatil imkanıdır.Muhafazakar villalarımıza hemen buradan ulaşabilirsiniz. Bu villaların çoğu muhteşem vadi ve deniz manzaralarına ev sahipliği yapmaktadır.
 

 

Paylaş:
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :